Heksenjacht op jongen die ervan beticht wordt asielhond te hebben gedood: “De situatie is aan het escaleren”

Bron © Eigen berichtgeving
Evergem -

De familie van een 19-jarige jongeman uit Evergem heeft klacht ­in­gediend bij de politie, omdat de jongen op Facebook belaagd en met de dood bedreigd wordt. Een groep mensen denkt dat hij een asielhond ­gedood heeft.

De jongeman ging op 30 november vorig jaar wandelen met Rolex, een tweejarige Amerikaanse Stafford van het Dierenasiel Meetjesland uit Doornzele. Maar hij kwam zonder Rolex terug: de hond was volgens hem weggelopen. “We kennen die jongeman. Hij komt al twee jaar met ­onze dieren wandelen”, zegt het asiel. Hij ging vaker op pad met de hond.

Vorige week werd Rolex dood teruggevonden in het waterbekken van Kluizen. Sindsdien wordt de jongeman op internet opgejaagd. Hij wordt verweten de hond vergiftigd te hebben. Zijn foto en zijn adres worden verspreid.

“We zijn in een storm terechtgekomen”, zegt zijn moeder. “We krijgen om de haverklap verwensingen en bedreigingen naar het hoofd geslingerd. De situatie escaleert. We zijn bang dat ­iemand het heft in eigen handen zal nemen en ­onze zoon iets zal aandoen. Dit moet stoppen.”

De politie van Evergem en het parket Oost-Vlaanderen zijn een onderzoek gestart : naar het overlijden van de hond, én naar de bedreigingen. Volgens de politie zijn ­er voorlopig geen aan­wijzingen dat Rolex vergiftigd werd, noch dat de jongeman betrokken zou zijn. Er is een autopsie besteld. Belangrijk detail: hoewel hij anderhalve maand eerder verdween, zou Rolex nog niet zo lang dood zijn.

Door svdv, cel