Bij deze ‘roddeltante’ kan je bijna alles kopen. “En het is gezellig om bij te praten, niet?”

David en Sara geven de Machariuswijk een dagbladhandel én buurtwinkeltje. Foto: fvv

Gent -

“We wilden geen saaie naam. En een gazetten­winkel is een gezellige plek om eens te bij te praten, niet?” David Van Schoofs (46) en Sara Grosswald (42) openden een dagbladhandel in de Gandastraat en doopten hem Vuijle Gazètte. “Dat is Gents voor roddeltante.”

“Of het moeilijke tijden zijn voor een dagbladhandel? Dat denken we niet”, zegt Sara zelfverzekerd. Zij en haar man David konden na heel wat werk toch een week geleden hun Vuijle Gazètte openen. “We zitten op de perfecte locatie voor toeristen en passanten, in de buurt van het Dampoortstation en de Flix-bussen. Ook de bushalte van De Lijn ligt vlakbij en de Machariuswijk achter ons vraagt al lang om een buurtwinkeltje.”

Bij deze ‘roddeltante’ kan je bijna alles kopen. “En het is gezellig om bij te praten, niet?”
Foto: fvv

Het aanbod in de winkel is dan ook zeer divers. Je kan er terecht voor onder andere sportweddenschappen, snoep, dagbladen, kranten, nieuwkuis, en ja … ook souvenirs. “Er zijn magneetjes en andere typisch Gentse dingen in onze winkel. We gaan nog een koffiehoek installeren en een toog, zodat mensen die in de gietende regen staan te wachten bij de bushalte, zich hier kunnen opwarmen. We willen zo groot mogelijk aanbod hebben.”

Wakker gelegen van een raam

Bij deze ‘roddeltante’ kan je bijna alles kopen. “En het is gezellig om bij te praten, niet?”
De voorlopige voordeur kostte het koppel hoofdbrekens. Foto: fvv

De opening kwam bijna in het gedrang door een groot probleem: waar nu de ingang van de winkel is, zat vroeger een raam. “Nooit gedacht dat een ingang zo veel energie kon kosten”, zegt David zuchtend. “We hebben alles van A tot Z zelf moeten doen. Een voordeur voor de winkel, zoveel moeite kan dat niet zijn, zou je denken. Maar we hebben er vele nachten van wakker gelegen. Er moesten veel regeltjes in acht worden genomen. Maar het is ons gelukt, last minute. De definitieve deuren komen er begin maart ”, belooft David.

INFO

Vuijle Gazètte, Gandastraat 55, Gent. Maandag gesloten. Dinsdag tot vrijdag van 7 tot 12.30 uur en 13.30 tot 19 uur. Zaterdag van 8 tot 12.30 uur en 13.30 tot 19 uur. Zondag doorlopend van 10 tot 19 uur.

Door Jeffrey Dujardin
TOP 10 MEEST GELEZEN