Abonnee worden? Kies je leesformule

17/01/2020 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

’t Is gebeurd: Kiana gaat naar haar dertiende deelname in Blokken en vestigt daarmee een nieuw record.   

Kiana verbreekt ‘Blokken’-record

Kiana Buttiens (25) heeft het record van Blokken op zak. Zonder zichtbare moeite won de doctoraatsstudente uit Tienen donderdagavond haar twaalfde deelname.

De afgelopen dagen zaten de tegenstanders er vaak als kanonnenvlees bij, en dat was gisteren niet anders. Danny Bosmans uit Wijnegem moest Kiana weghouden van het ultieme Blokken-record, maar hij kwam er amper aan te pas. De eerste ronde was opnieuw een soloslim van de Tiense. Ze sprokkelde 270 punten, terwijl Danny niet verder raakte dan tien punten.

In ronde twee deed Kiana er nog eens 240 punten bij. In de derde ronde was ze niet meer in te halen en scoorde ze met 1170 punten haar hoogste score van de voorbije twaalf afleveringen. Danny eindigde op 290 punten. “Zij is Champions League, terwijl ik in provinciale speel”, repliceerde hij.

Het einde van Kiana’s zegetocht is nog niet in zicht, want in het finalespel wist ze gisteren na amper negen seconden het achtletterwoord. Nog voor er één letter zichtbaar werd, wist ze via de tip ‘pianist’ het woord ‘muzikant’ te vinden. Vandaag speelt ze het spel voor de dertiende keer.

Blokken

18.30 uur

AANGERADEN