Abonnee worden? Kies je leesformule

17/01/2020 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  luc daelemans

Ex-coryfee van VTM in raad van bestuur VRT

Gewezen VTM-coryfee Lynn Wesenbeek (foto) zetelt straks in de raad van bestuur van de VRT. De Vlaamse regering moet dat vrijdag wel nog officieel beslissen, maar het staat nu al vast dat Wesenbeek in naam van Open VLD een bestuurszitje krijgt bij de openbare omroep.

De ex-Miss België stapte vorig jaar pas in de politiek en haalde op de Europese lijst van de Vlaamse liberalen 53.000 voorkeurstemmen. Op basis van die stemmen en vanwege haar staat van dienst in de media beloont Open VLD haar nu. Het is maar één van de twee zitjes die de liberalen krijgen.

De hele raad wordt overigens vernieuwd. En minstens een derde daarvan moet uit vrouwen bestaan. SP.A draagt daarom onder anderen Vivi Lombaerts voor, gewezen partijwoordvoerster en partner van John Crombez. CD&V behoudt huidig bestuurster Chris Verhaegen. N-VA doet hetzelfde met Charlotte Verhaeghe. CD&V’er Luc Van den Brande mag twee jaar lang voorzitter blijven. En na de verkiezingsoverwinning van Vlaams Belang mag ook de partij van Tom Van Grieken twee bestuurders aanduiden.(fem, bpr, blg)

AANGERADEN
Meest recent