David Goffin vol zelfvertrouwen voor Australian Open: “Zeges tegen Nadal en Dimitrov gaven me een boost”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

David Goffin (ATP 11) neemt het in Melbourne in de eerste ronde van de Australian Open op tegen de Fransman Jérémy Chardy (ATP 56). De 29-jarige Luikenaar, die met veel vertrouwen start na zijn zege op de ATP Cup tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 1), voelt zich klaar voor het toernooi. “Ik hoop om op de Australian Open hetzelfde niveau te halen als op de ATP Cup in Sydney”, vertelde Goffin.

“Ik voel me heel goed”, stak de Belg van wal. “Ik ben het jaar begonnen met enkele goede wedstrijden en knappe zeges op de ATP Cup. Ook mijn trainingsweek hier verliep prima (Goffin sparde tegen Dominic Thiem, Alexander Zverev en Dusan Lajovic, red.). Het gevoel zit juist en de zeges tegen Nadal en Grigor Dimitrov gaven me een boost. Ik ben klaar voor de start.”

Goffin opent zijn toernooi tegen de Fransman Chardy. “De laatste keer dat ik hem in de ogen keek, was op Wimbledon”, herinnerde de Luikenaar. “Ik speelde toen sterk en won in drie sets. Ik zal zeker proberen om de partij op dezelfde manier aan te vatten, ook al zijn de omstandigheden en ondergrond nu helemaal anders. Na mijn winst tegen Nadal heeft de buitenwereld hoge verwachtingen van mij, maar ik zelf verwacht ook veel van mijn toernooi. Ik focus me op de zaken die sinds de start van het seizoen vlot lopen.”

Goffin ging tot slot nog in op de bosbranden in Australië, waardoor de luchtkwaliteit op sommige momenten in Melbourne heel slecht is. “Het is elke dag wat afwachten hoe het met de luchtkwaliteit gesteld zal zijn. Vandaag was er bijvoorbeeld geen probleem, in tegenstelling tot de voorbije dagen. Toen kon ik wel in een overdekte hal trainen. Ik heb nog geen gift gedaan, maar plan er wel een te doen. Veel andere spelers hebben al geld gegeven en ook de ATP droeg zijn steentje al bij.”

Door Maarten Delvaux
  • Meest recent