Keepersprobleem voor KRC Genk: ook eerste doelman Maarten Vandevoordt maandenlang out

Foto: Photo News

Slecht nieuws voor KRC Genk, dat dit weekend begint aan de race richting Play-off 1. De landskampioen zal daarbij geen beroep meer kunnen doen op eerste doelman Maarten Vandevoordt. De 17-jarige keeper liep deze week een zware blessure op toen hij op training zijn elleboog oversterkte. Onderzoek wees vrijdag uit dat een operatieve ingreep noodzakelijk is. Die zal maandag uitgevoerd worden. Daardoor zal Vandevoordt enkele maanden niet inzetbaar zijn. De kans is reëel dat zijn seizoen voorbij is.

Sinds begin december koos nieuwe coach Hannes Wolf resoluut voor Vandevoordt in het Genkse doel. Daar verving hij de 21-jarige Gaëtan Coucke, die in de eerste maanden geen betrouwbare vervanger bleek van de ervaren maar langdurig geblesseerde keeper Danny Vukovic (gescheurde achillespees).Vandevoordt liet sindsdien enkele veelbelovende dingen zien, en werd de jongste doelman ooit in de Champions League. Vandevoordt ging bij zijn CL-debuut op Napoli (4-0 verlies) wel meteen zwaar in de fout.

18-jarige Bastiaens op de bank

Dit weekend tegen Zulte Waregem zal Genk dus opnieuw noodgedwongen met Coucke in doel moeten spelen. Ook derde doelman Tobe Leysen is echter niet fit: hij liep een vleeswonde op aan de knie en kan er zondag dus niet bij. Zo komt de 18-jarige Seppe Bastiaens aan de Gaverbeek op de bank terecht.

Keepersprobleem voor KRC Genk: ook eerste doelman Maarten Vandevoordt maandenlang out
Foto: BELGA

De jonge Limburger maakte recent zijn debuut bij de A-ploeg in een oefenwedstrijd tegen het Nederlandse NEC en maakte toen een goeie indruk. Maar Wolf maakt er geen geheim van dat er een nieuwe doelman moet worden gehaald: “De oplossing van dit probleem moet extern worden gezocht. We kijken dus uit naar een goeie, gezonde doelman.”

Liefst ook een Belg, want met Vandevoordt heeft Wolf weer een landgenoot minder in zijn selectie.

Keepersprobleem voor KRC Genk: ook eerste doelman Maarten Vandevoordt maandenlang out
Maarten Vandevoordt (l.) en Gaetan Coucke Foto: BELGA
Door Maarten Delvaux
AANGERADEN