Moeder van jongen die stierf bij aanslag op concert Ariana Grande kwaad op rapper Eminem: “Hij maakt misbruik van haar bekendheid”

Foto: Evan Agostini/Invision/AP

De moeder van een man die omkwam bij de aanslag tijdens een concert van Ariana Grande in Manchester in 2017 is kwaad op rapper Eminem. Die rapt in een nieuw nummer over die aanslag, en dat is volgens de vrouw “misbruik maken van de bekendheid van Ariana Grande”.

Eminem heeft vrijdag uit het niets een nieuw album uitgebracht. Een van de songs op Music to be murdered by is Unaccomodating, waarop Eminem samen met Young M.A. rapt over zijn bekendheid, zijn invloed op de hiphopwereld en de artiesten van vandaag.

Twee regels in dat lied zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de moeder van Martyn Hett (29), een van de 22 mensen die om het leven gekomen zijn bij de aanslag van mei 2017 in de Manchester Arena na een concert van popster Ariana Grande. “But I’m contemplating yelling ‘Bombs away’ on the game, like I’m outside of an Ariana Grande concert waiting”, rapt Eminem in het nummer.

“Respectloos”, reageerden veel mensen op die verwijzing naar de bomaanslag, en ook de moeder van Hett - Figen Murray - laat zich gelden. “Ik heb net naar de clip van 11 minuten gekeken. Het voelt voor mij alsof hij misbruik maakt van het succes van Ariana Grande en Justin Bieber en ook smerige dingen zegt over andere bekendheden. Dat is niet slim en heeft geen zin.”

Ook Hett’s toenmalig lief Russell Hayward reageert kwaad. “Het is teleurstellend maar niet verrassend dat Eminem controversiële teksten gebruikt over de bomaanslag en zo de nabestaanden en Ariana terugsleurt naar een heel donkere periode.” Fans van Ariana Grande noemen het “een zielige poging om aandacht te krijgen”.

Door gjs