HBO onthult wanneer prequel van ‘Game of thrones’ verschijnt (en waarom andere prequel alsnog geschrapt werd)

De ‘Game of thrones’-prequel ‘House of the dragon’ zal in 2022 uitkomen. Dat heeft Casey Bloys, hoofd programmatie bij betaalzender HBO, bekendgemaakt. Tegelijk legde de man uit waarom ‘Bloodmoon’, de prequel die eerst voorzien was, alsnog geschrapt werd.

Hoewel er eerst sprake was van meerdere prequels - er werden er vijf gepitcht bij HBO - is er maar eentje voorlopig echt in de maak. En dat is ‘House of the dragon’. “De serie zal in 2022 uitgezonden worden. Wanneer precies, dat kan ik nog niet zeggen”, aldus Bloys.

Bloys bevestigde ook dat George R.R. Martin (de auteur van de boeken waarop ‘Game of thrones’ gebaseerd is) en Ryan Condal (die onder meer al de scenario’s schreef van de films ‘Rampage’, en ‘Hercules’) het script voor de nieuwe serie schrijven. Het scenario is trouwens gebaseerd op het boek ‘Fire & blood’ van Martin.

De prequel focust op de voorouders van Daenerys en speelt zich zo’n 300 jaar voor ‘Game of thrones’ af.

‘Bloodmoon’

Nog voor ‘House of the dragon’ had ‘Bloodmoon’ ook eigenlijk al groen licht gekregen van HBO, maar die prequel - waarin actrice Naomi Watts een van de hoofdrollen zou vertolken - komt er dus niet. Ondanks het feit dat er al een pilootaflevering van gemaakt was. “In pilootafleveringen valt alles soms in de plooi, soms niet. Deze keer was het helaas niet het geval”, zegt Bloys. “Ik denk dat Jane (Goldman, de showrunner van ‘Bloodmoon’, nvdr.) goed werk geleverd heeft. Het was een enorme uitdaging en er was niet één specifiek ding waar ik de vinger op kon leggen dat verkeerd was, maar de lijm pakte gewoon niet. Precies daarom hebben we ook meerdere projecten op poten gezet.”

Door mtm