VIDEO. Steven De Bruyn bij Arscene in Hansbeke

Jaco Stevo Sette, één van de twee zonen van Steven De bruyn, student aan het KASK in Gent, maakte een schilderij dat perfect kon dienen als hoes voor de plaat. Foto: Dries De bruyn en Jaco Stevo Sette

Deinze / Nevele - Steven De Bruyn, die we kennen van El Fish, is zaterdagavond 18 januari te gast bij Arscene in Hansbeke. Hij stelt er zijn album ‘The Eternal Perhaps’ voor.

Steven De Bruyn kennen we vooral als bezieler van het bluesrockende El Fish en daarna van het groovende The Rhythm Junks. Ondertussen staat Steven solo in de platenstudio en op de planken. Steven is een atypische harmonicavirtuoos, die steeds weer verbaast met zijn eigen karakteristieke sound en stijl, die zigzagt tussen blues, free jazz en wereldmuziek. Als een acrobaat vervormt hij het geluid van de harmonica met effectpedalen en creëert zo een broeierige en eclectische wereld. Zijn muzikale eigenzinnigheid leverde hem doorheen de jaren verschillende prijzen en fascinerende samenwerkingen op, zoals met Roland, Zap Mama of Raymond van het Groenewoud.

Het aftasten van de grenzen van zijn harmonica is voor Steven de normaalste zaak van de wereld. Toch is voor hem niets spannender en kwetsbaarder dan alleen met zijn sexy instrument muziek maken en performen.

Steven De Bruyn ‘Solo` staat voor een intieme setting waarin de mondharmonica het grootste deel van het verhaal vertelt. Zijn solo album ‘The Eternal Perhaps’ mikt eerder op het hart dan op de benen. Het is vaak filmisch, soms poëtisch, als een soundtrack bij wat een hedendaagse film noir zou kunnen zijn, over een man die zich een weg zoekt door de stad en het leven.

Live wordt in Hansbeke solo echter duo, want Steven wordt begeleid door Jasper Hautekiet, begenadigd muzikant en compagnon de route.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 18 Januari 2020 om 20 u

Waar: Arscene vzw, Reibroekstraat 37, Hansbeke

Toegang: 12 euro, 9 euro voor werklozen en jonger dan 25 jaar. Reserveer hier On-line tot vrijdag 17 januari 2020 23:59.

 

 

Door Eddy Lefevre