Bijna alle slachtoffers van vliegtuigcrash Teheran geïdentificeerd

© via REUTERS

Zo goed als alle slachtoffers van de crash met de Oekraïense Boeing in Teheran vorige week zijn geïdentificeerd. De lichamen kunnen aan de nabestaanden overhandigd worden, zo meldt een Iraanse regeringsbron.

De Oekraïense Boeing stortte vorige week woensdag kort na het opstijgen in Teheran neer. De meeste passagiers waren Iraanse of Canadese burgers, maar er kwamen ook mensen uit Oekraïne, Afghanistan, Zweden en het Verenigd Koninkrijk om het leven.

Afgelopen weekend bekende het Iraanse leger het vliegtuig per ongeluk te hebben neergeschoten, hoewel het de dagen voordien had beweerd niets met de ramp te maken te hebben.

De woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Abbas Moussavi laat weten dat Teheran met de andere betrokken landen samenwerkt om de lichamen terug te geven. “Dit tragische incident zou niet door de betrokken regeringen aangewend moeten worden voor politieke doeleinden”, aldus Moussavi.

Canada en de vier andere landen die burgers verloren bij het neerstorten van de Oekraïense Boeing in Iran vorige week, hebben een “grondig, onafhankelijk en transparant internationaal onderzoek” geëist. Ze willen ook dat Iran schadevergoedingen betaalt aan de families van de 176 dodelijke slachtoffers.

LEES OOK

Nu in het nieuws