‘Sesamstraat’-acteur Aart Staartjes in besloten kring begraven

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

De Nederlandse acteur Aart Staartjes is vrijdagmiddag in besloten kring begraven in zijn woonplaats Dronrijp. De plechtigheid werd bijgewoond door een aantal bekende ‘Sesamstraat’-acteurs met wie Staartjes in zijn tv-carrière heeft samengewerkt.

De acteur overleed zondag op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van een verkeersongeval in Leeuwarden, in het noorden van Nederland. Staartjes was bekend als Meneer Aart uit ‘Sesamstraat’ en van jeugdprogramma’s als ‘De stratemakeropzeeshow’, ‘De film van ome Willem’ en ‘Woord voor woord’, een serie bijbelvertellingen.

Deze hele week herdenkt de Nederlandse omroep NTR Aart Staartjes door na elke uitzending van zowel ‘Sesamstraat’ als ‘Het klokhuis’ een foto van hem en een korte tekst in beeld te brengen. Tot 20 uur zendt de openbare omroep op het themakanaal ‘Zappelin’ een reeks ‘Sesamstraat’-afleveringen uit waarin Meneer Aart een prominente rol speelt. En ook zondag staat de programmering van het digitale themakanaal NPO 1 Extra in het teken van zijn tv-carrière.