EK-wedstrijden Rode Duivels allemaal op groot scherm op Sint-Pietersplein

Foto: fvv

Gent -

Alle wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het Europees kampioenschap voetbal mogen worden uitgezonden op het Sint-Pietersplein. Dat heeft de Stad beslist.

Het Europees kampioenschap voetbal vindt deze zomer plaats in verschillende landen, maar niet in België. Tot daar het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat alle wedstrijden van de Rode Duivels mogen worden uitgezonden op een groot scherm op het Sint-Pietersplein. Dat laat burgemeester De Clercq (Open VLD) weten na een vraag van partijgenoot en gemeenteraadslid Steve Stevens.

Volgens De Clercq is het de bedoeling om op het Sint-Pietersplein een fanzone in te richten waar alle matchen van de Rode Duivels kunnen worden gevolgd. De Stad gaat dat niet zelf organiseren, maar de opdracht daarvoor gunnen aan een organisatie. De verdere uitwerking daarvan ligt bij het kabinet van schepen Annelies Storms (SP.A), bevoegd voor Feesten en Evenementen.

België - Turkije

Wanneer wedstrijden worden uitgezonden op groot scherm op het Sint-Pietersplein, moet ook de politie in voldoende aantal aanwezig zijn. Niemand zit te wachten op een heruitgave van wat in 2011 gebeurde op de Kouter. Tijdens de uitzending van de wedstrijd België – Turkije raakten tientallen mensen gewond na zware rellen tussen supporters.

“De bevoegde diensten zijn momenteel bezig met het opstellen van een politiereglement”, zegt de burgemeester. “Daarin worden de algemene regels vastgelegd met betrekking tot uitzendingen in openlucht en in afgesloten plaatsen, zowel op openbaar als privédomein.”

Het EK voetbal vindt plaats van 12 juni tot en met 12 juli. De openingsmatch wordt gespeeld in Rome, de finale in Londen. België zit in een groep met Denemarken, Finland en Rusland.

Door Sander Luyten
AANGERADEN