Eigenaars verbaasd als witte hond groene puppy baart

Foto: Screenshot

Een gezin uit Canton, een stadje in het Amerikaanse North Carolina, schrok zich een hoedje toen hun witte herdershond, Gypsy, haar nest puppy’s wierp. De bevalling verliep vlot en Gypsy baarde een mooie nestje gezonde pups. Drie uur later volgde er nog een pup, maar die had een ongewone kleur.

“Ik ging volledig door de rooie”, zegt Shana Stamey aan de lokale krant Winston-Salem Journal. “Gelukkig zijn ze allemaal gezond.” De eerste pups waren zwart of wit, maar plots wierp Gypsy een groene pup. Om die reden heeft het gezin het hondje de naam ‘Hulk’ gegeven. Intussen is het groen al vervaagd tot een gelige tint. “Het lijkt wel fluostift”, klinkt het nog.

In tegenstelling tot de Marvel-held is de pup niet blootgesteld geweest aan straling of radioactief afval. De vreemde kleur van Hulk is te wijten aan meconium, of de eerste stoelgang van pasgeboren zoogdieren. Het is groen van kleur en omdat de bevalling relatief lang duurde, heeft Hulk zijn eerste gevoeg nog in de baarmoeder gedaan. Over enkele weken zal de groene kleur verdwijnen.

Door adm
TOP 10 MEEST GELEZEN