Tones and I breekt Ultratop-record met ‘Dance monkey’ en stoot na 13 jaar de Fixkes van de troon

Ze dook vorige zomer op uit het niets, maar intussen kan iedereen ter wereld het refrein van haar catchy Dance monkey meezingen. De Australische Tones and I (19) mag nu ook een Vlaams record op haar conto schrijven: haar hit prijkt intussen al voor de zeventiende week op nummer 1 in de Ultratop 50.

Dance for me, dance for me, dance for me, oh oh...u kent de woorden intussen ongetwijfeld. Het nummer weerklinkt in cafés, op fuiven, zachtjes door de hoofdtelefoons van medepassagiers op de tram of trein… Met het aanstekelijke Dance monkey heeft de Australische popzangers Tones and I – echte naam Toni Watson – een wereldhit te pakken. In eigen land staat ze al 24 weken aan de top, een record. En ook in Nederland, Slovakije, Zuid-Afrika of Duitsland schoot het nummer pijlsnel naar de top van de hitparades. Net als in ons land.

Tones and I breekt Ultratop-record met ‘Dance monkey’ en stoot na 13 jaar de Fixkes van de troon

Dat Tones and I nu ook hier een record verbreekt, hoeft dus niet te verbazen. Vrijdag prijkte Dance monkey voor de zeventiende week op rij op nummer 1 in de officiële Ultratop 50 Singles. Daarmee gaat het dertien jaar oude record van Kvraaghetaan van de Antwerpse popgroep Fixkes aan diggelen.

“Geen kleine prestatie van Tones and I”, zegt Ultratop-directeur Sam Jaspers. “Onze hitlijst bestaat bijna 25 jaar. Tijdens de helft daarvan konden de Fixkes alle nummer 1-hits op afstand houden. We hebben de charts deze week dan ook met spanning in het oog gehouden. Tones and I slaagde er maar heel nipt in om Blinding lights van The Weeknd en Don’t start now van Dua Lipa van zich af te schudden. Benieuwd of ze er nog een weekje kan bijdoen.”

De meest succesvolle hits

1. Tones and I, Dance monkey , 17 weken (september 2019 tot januari 2020)

2. Fixkes, Kvraagetaan, 16 weken (maart tot juli 2007)

3. Ed Sheeran, Shape of you (januari tot mei 2017)

en Ava Max, Sweet but psycho (december 2018 tot maart 2019), 15 weken

4. Justin Timberlake, Can’t stop the feeling (mei tot september 2016)

en Ed Sheeran, Perfect (oktober 2017 tot februari 2018), 14 weken

5. Calvin Harris & Dua Lipa, One kiss , 13 weken (april tot juli 2018)

Wie de zangeres eens live aan het werk wil zien na alle heisa, kan op 7 maart terecht in Het Depot in Leuven.

Door Wout Desmytere
TOP 10 MEEST GELEZEN