Nog meer miserie: hekkensluiter Lokeren verliest nu ook van Lommel

Bron © BELGA

Beridze kwam niet tot scoren tegen Lommel. Lokeren verloor. Foto: Dick Demey

Lommel heeft vrijdagavond de 22ste speeldag in de Proximus League (1B) ingezet met een 1-0 overwinning tegen Sporting Lokeren. De Limburgers doen zo een goede zaak in de strijd om het behoud, want zetten de rode lantaarn al op zes punten. Bovendien pakt Lommel de leidersplaats in de tweede periode voorlopig over van Beerschot.

Voor aanvang van de match bedroeg het verschil tussen rode lantaarn Lokeren en Lommel slechts drie punten. De geplaagde Waaslanders konden best winnen, maar al na 3 minuten werd die doelstelling plots een pak moeilijker. Beka Vachiberadze zette Lommel met zijn eerste van het seizoen al vroeg op voorsprong. Amano had de gelijkmaker op het kwartier aan de voet, maar miste onbegrijpelijk. Ook in de tweede helft voerde Lokeren de druk op, maar het bleef 1-0. De 350 meegereisde fans vroegen na het laatste fluitsignaal een verklaring van de spelers.

Drie punten achter op Roeselare

Lokeren blijft laatste met een achterstand van drie punten op Roeselare. De laatste twee ploegen spelen op het einde van het seizoen play-downs. Voor Lokeren komt de nederlaag bovenop een dag waarin het nakende vertrek van sterkhouders als Tirpan en Marecek werd bevestigd.

LEES OOK. Nog steeds transferverbod voor Lokeren: twee sterkhouders vertrekken bij hekkensluiter in 1B

Meer voetbal