Eerste clash tussen kampioen Oostende en bekerwinnaar Antwerp

Een beeld van vorig seizoen Foto: BELGA

De blikvanger van de 13de speeldag in de EuroMillions League is de topper van zondag (14u30) tussen kampioen Oostende en bekerwinnaar Antwerp Giants. Beide ploegen staan met Bergen aan de leiding. De partij wordt live uitgezonden op Sporza. Brussels ontvangt (zondag, 15 uur) Kangoeroes Mechelen.

Niet Charleroi, maar wel Antwerp Giants is de voorbije jaren de uitdager van Oostende. De Sinjoren stopten vorig seizoen de dominantie in de Beker van België van Oostende en wonnen de Cup. In het kampioenschap eindigde Antwerp Giants wel op de eerste plaats maar kon het in de finale van de play-offs niet verhinderen dat de kustploeg een achtste opeenvolgende titel veroverde. Ook dit seizoen zijn beide teams top al overleefde Oostende wel de kwartfinale van de Beker van België niet. De Giants kwalificeerden zich wel. Europees en in de Champions League is het rapport van Oostende dan weer beter. Het team van coach Dario Gjergja is op weg naar de 1/8ste finales, terwijl de ploeg van coach Christophe Beghin zo goed als uitgeschakeld is. De wedstrijd staat ook bol van leuke duels. De Jamaicaan Shevon Thompson tegen de Canadees Owen Klassen, Braian Angola versus Stephaun Branch, het “Balkan duel” tussen Dusan Djordjevic en Luka Rupnik en last but not least het Antwerps duel tussen Belgian Lions Jean-Marc Mwema (ex-Giants) en Vincent Kesteloot (ex-Oostende). “Voor mij speciaal om na drie jaar Oostende terug te keren naar de kust. Ik was graag in Oostende, won alles, maar was klaar voor een nieuwe uitdaging. Die vond ik in mijn eigen stad en bij een ambitieuze club,” aldus Sinjoor Vincent Kesteloot (24) van de Giants. Dit seizoen kijken Oostende en Antwerp Giants elkaar in de reguliere fase geen vier maar slechts twee keer in de ogen. Een goed resultaat is richting terugmatch dus aan de orde. Die tweede partij tussen de kust- en havenploeg is trouwens de Night of the Giants in het Sportpaleis op 10 april.

Slechts tien euro via Basketbal Vlaanderen voor topper

Wie een kaartje voor de partij van zondag van Oostende-Antwerp Giants via een actie van Basketbal Vlaanderen aan voordeeltarief (10 euro ipv 18 euro, studenten 8 euro) wil kopen moet een e-ticket bestellen via https://tickets.bcoostende.com. Kinderen onder de 13 jaar mogen er gratis in.

Door cpm
  • Meest recent