Truckfun en De Quiz Der Gekroonde Tafelen schonken nieuwjaarscadeau aan Veilige Thuis

Foto: LEZ

Deinze / Nevele - Op het nieuwjaarsfeest voor de bewoners en cliënten van Veilige Thuis in de Nieuwgoedlaan in Petegem kwamen de vertegenwoordigers van Truckfun en De Quiz der Gekroonde Tafelen langs om de opbrengst van hun activiteiten te overhandigen aan de Raad van Bestuur van vzw Veilige Thuis.

Truckfun Deinze organiseerde de voorbije vijftien jaar telkens een dag voor minder mobiele  weggebruikers. Op die dag konden zij plaatsnemen in een truck voor een onvergetelijke rit door Deinze en omgeving. De trucks en chauffeurs werden gratis ter beschikking gesteld door bedrijven en transportfirma’s uit Deinze en omgeving. De opbrengsten van die dag werden door Truckfun telkens verdeeld over een aantal sociale doelen.  Na vijftien edities zien de organisatoren zich, omwille van de verhoogde en niet verzekerbare risico’s,  verplicht dit initiatief te beëindigen. Bij de laatste editie werd Veilige Thuis als één van de  goede doelen gekozen en daarom kreeg de organisatie nu een cheque van €600.

De Quiz der gekroonde Tafelen  wordt reeds vier jaar georganiseerd door de Nevelse vereniging ‘De vernevelaars’, die evenementen wil organiseren om mensen samen te brengen.  De opbrengst wordt telkens geschonken aan één goed doel. De quiz van 7 december 2019 bracht in het totaal €2404 op en dat wordt volledig geschonken aan Veilige Thuis.

Veilige Thuis

Op de nieuwjaarsreceptie werden beide giften plechtig overhandigd aan Veilige Thuis.  Reeds 45 jaar biedt de VZW hulp en ondersteuning aan volwassen personen met een beperking. Naast Huize Kattebeek, het tehuis in de Nieuwgoedlaan in Petegem, waar 39 cliënten wonen, kunnen mensen met een beperking er ook terecht in het dagcentrum.   Mensen die zelfstandig wonen in de stad kunnen een beroep doen op de dienst ambulante en mobiele ondersteuning van Veilige Thuis.  Personen met een beperking die op zoek zijn naar een tijdelijk verblijf of sporadisch een beroep willen doen op het dagcentrum kunnen ook met hun vraag terecht in Veilige Thuis.

Directeur Kris Holvoet vertelde dat een deel van de ontvangen middelen zal ingezet worden voor het aanschaffen van nieuw tuinmeubilair. Een ander deel zal aangewend worden om de aankoop van een nieuwe wagen mee te financieren.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN
Meest recent