Borrel-Nootjes in de kerk van Landegem

Foto: www.deinze.be

Deinze / Nazareth / Nevele - Op zondagmorgen 19 januari vormt de Sint-Blasiuskerk van Landegem het podium voor het tweede concert in de concertenreeks Borrel-Nootjes. Ensemble Les Goûts-Authentiques neemt het publiek mee in zijn verhaal met een unieke sound van stem, blokfluit, klavecimbel en viola da gamba.

Ensemble Les Goûts-Authentiques: Voce e flauto obbligato

Je wordt vast verrast door de unieke sound van stem en blokfluit. Beide protagonisten worden bijgestaan door klavecimbel en viola da gamba. Je waant je met cantates van Scarlatti, Händel en Pepusch in het
18e-eeuwse Londen, Napels of Rome. Het wordt echter geen oude wijn in nieuwe zakken, maar een ‘Historically Informed Performance’, kortweg: HIP!. Dit ensemble doet er immers alles aan om oude smaken en muziekstijlen niet alleen zo authentiek mogelijk, maar evenzeer levendig en kleurrijk aan het publiek voor te stellen. Dit gezelschap kan verschillende gedaantes aannemen en verkent muziek van de renaissance tot klassiek.

Borrel-Nootjes

“Voor dit seizoen slaan het Leietheater en KADE Podiumkunsten de handen in elkaar voor alweer een unieke reeks aperitiefconcerten. Het concept blijft hetzelfde: enkele leerkrachten van KADE Podiumkunsten en bevriende muzikanten stellen hun artistieke projecten en muzikale talenten voor aan een ruim publiek. Met meer dan 60 concerten op de teller is Borrel-Nootjes een buitengewoon succesvolle formule gebleken. Dit jaar komen er nog eens vier concerten bij, op vier verschillende locaties, waarvan één in Landegem. Geniet er van de muziek en van een aperitiefje”, vertelt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor KADE.

Het volgende concert, met koperkwintet Swiss Knife, heeft plaats op zondag 15 maart in CC De Zwaan in Nazareth. De reeks wordt afgesloten op zondag 29 maart 2020 met Borrel-Nootjes Junior - Jong talent aan het werk in KADE.

Praktisch

Wanneer: zondag 19 januari 2020 van 10.30 tot 11.30 uur
Waar: Sint-Blasiuskerk, Landegem
Toegang: gratis

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN