Renovatie brug op Tweebruggenlaan definitief van start

Deinze / Nevele - Begin vorige week startte het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondige renovatie van de brug langs de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal in Deinze. Zowel de bovenkant als de onderkant van de brug worden grondig aangepakt. Het verkeer op de N35 rijdt ter hoogte van de brug in elke richting over één rijstrook. Voor de veiligheid volgen de fietsers een omleiding. Volgende week begint de eigenlijk renovatie. De werken duren tot eind 2020. De timing hangt af van de weersomstandigheden.

De aannemer realiseert de volledige renovatie van de brug van de Tweebruggenlaan (N35) over het afleidingskanaal van de Leie in Deinze. Er komt een nieuw wegdek, een nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen en vangrails. Ook aan de onderzijde van de brug worden betonherstellingen uitgevoerd en krijgt de brug nog een beschermende laag. 

Van 1 februari tot midden juli 2020

Maandag start de aannemer met de renovatie van de brug en werkt op de rijrichting naar het rond punt aan de kerk van Petegem. Alle verkeer op de N35 rijdt dan op één rijstrook in plaats van twee via doorsteken in de middenberm. De fietsers richting Gent/Deinze rijden om via Wakkense Heirweg, Dhoye, Vaart Linkeroever, N466b, Kongoplein, Stadionlaan en N35.

Bouwverlof van 13 juli tot begin augustus

Tijdens de zomervakantie (bouwverlof) wordt er niet gewerkt. Het verkeer op de N35 rijdt dan terug over twee rijstroken in de beide richtingen. Ook de fietsomleiding vervalt.

Begin augustus tot eind december

In deze fase werkt de aannemer aan de renovatie van de brug op de rijweg richting Tielt. Ook hier rijdt het verkeer terug over één rijstrook in de beide richtingen. Alle verkeer rijdt nu op de kant richting rond punt Petegem kerk. De fietsers richting Tielt zullen omgeleid worden via de Brielstraat, Markt, Kongoplein, N466b, Vaart, Oude Brugsepoort, Kouter en N35.

Onderzijde brug 

Bij werken langs de onderzijde van de brug zal het verkeer langs Vaart Linkeroever geregeld worden door tijdelijke verkeerslichten. Het verkeer op de Stadionlaan behoudt één rijstrook in elke richting. Fietsers worden bij deze werken niet omgeleid.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN