Apotheek terug open na overval: daders opgepakt

Foto: DVH

Gent -

“We wilden de mensen niet in de kou laten staan”, zegt de apothekersassistente van Apotheek Malem. Vrijdagmiddag stormden twee jongemannen de apotheek binnen. Onder bedreiging van een wapen gristen ze de kassa mee. De twee werden later opgepakt.

“Annick was nog te zwaar onder de indruk”, zegt haar assistente zaterdagochtend in Apotheek Malem aan het Heldenplein. Apothekeres Annick Meulebrouck werd vrijdagmiddag rond 16.30 uur voor de tweede keer overvallen. Twee mannen stormden binnen en bedreigden haar met een wapen. Met hevig geweld trokken ze de kassa los van de toonbank waarna ze de vlucht namen. De politie werd verwittigd, ook de nabije scholen kregen te horen dat de daders in hun richting vluchtten. Tijdens de vlucht viel een deel van het geld uit de kassa. De politie startte onmiddellijk een grootschalige zoekactie.

Er konden twee verdachten opgepakt worden. “Er zijn twee minderjarigen opgepakt”, zegt het Parket van Oost-Vlaanderen. “Ze zijn beide 17 jaar oud. Ze zijn al verhoord en worden voorgeleid bij de jeugdrechter. Het verdere onderzoek is nog lopende.” Apotheek Malem liet zich alvast niet kennen. “We hadden uit voorzorg een papiertje gehangen dat we zaterdag niet gingen openen. Maar we konden niemand in de kou laten staan”, zegt de apothekersassistente die de winkel opende. De klanten konden wel enkel met bancontact betalen.

Door Jeffrey Dujardin