Veertienjarig meisje gebruikt Snapchat om te ontsnappen aan ontvoerders

Vrienden kunnen elkaars’ locatie zien op Snapchat Foto: BELGAIMAGE

Een veertienjarig meisje is in de Verenigde Staten kunnen ontsnappen uit de handen van haar ontvoerders dankzij Snapchat. Door de populaire sociale media-app open te hebben staan konden haar vrienden de locatie, waar ze gevangen werd genomen , doorspelen aan de politie.

Het meisje viel in handen van Albert Thomas Vasques. De man van 55 jaar bedwelmde de tiener door haar drugs te geven. Hij kreeg hulp van zijn vrienden Antonio Quirino Salvador en Hediberto Gonzales Avarenga om het verdoofde lichaam van het meisje in de auto te leggen. Volgens de politie van de Californische stad San Jose misbruikte Albert het meisje in de wagen.

Vervolgens reden de drie mannen naar een motel, huurden een kamer op de tweede verdieping om daar opnieuw het meisje te verkrachten. Het slachtoffer was nog helder genoeg om Snapchat op haar mobiele telefoon te gebruiken.

Ze kon haar vrienden alarmeren dat ze ontvoerd was. Maar waar ze zich precies bevond, daar had ze geen idee van. Dankzij de applicatie konden de mensen op het thuisfront haar locatie traceren. En die belden meteen de hulpdiensten.

De politie kwam meteen ter plaatse en vond Velasquez, die net de kamer verliet, waar het meisje nog was. Hij werd meteen gearresteerd en beschuldigd van ontvoering en verkrachting door vergiftiging onder dwang van een minderjarige.

De andere mannen -Salvador en Avarenga - werden gearresteerd op grond van ontvoering en medeplichtigheid.

Snapchat is een immens populaire sociale media-app waarop foto’s en video’s worden gedeeld. Wie bevriend is met mekaar, kan ook elkaars’ locatie te weten komen.

Door (cdh)
Meest recent