Auto rijdt in op gevel KBC-bank: bestuurder was dronken

Kortemark -

De bestuurder van een Audi is zondagochtend het bankkantoor van KBC binnen gereden in Kortemark. Bij het afslaan van de Markt naar de Pastoor Blanckestraat, waar het kantoor op de hoek ligt, ging het fout.

De bestuurder van de Audi is een 46-jariige man uit Kortemark die in de buurt woont. Naar eigen zeggen wou hij in de straat parkeren, maar zette hij zijn versnelling in de verkeerde stand en reed vooruit in plaats van achteruit. “De man legde bij onze diensten ook een positieve ademtest af waarna zijn rijbewijs voor 15 dagen werd ingetrokken”, zegt commissaris Geert Provoost van politiezone Polder. “Gelet op zijn toestand werd hij ook bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de politiecel om te ontnuchteren.” De man had 2,51 promille in het bloed en was onder invloed van cocaïne en amfetamines. Hij zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter. Getuigen bevestigden dat hij nog amper op zijn benen kon staan.

Het KBC-kantoor zal vandaag gesloten blijven voor klanten en voor geldafhalingen maar gaat normaal maandag terug open, na een grondige poetsbeurt. De gevel is zwaar beschadigd en de verwarming kwam los, ook het raam is gedeeltelijk gebarsten. De brandweer zal binnen de brokstukken in de bank opruimen en de gevel terug op zijn plaats duwen. Daarna wordt alles ondersteunend met schoren. Omdat het geen draaggevel is, is er niet meteen instortingsgevaar. De automaten zijn niet beschadigd.

Auto rijdt in op gevel KBC-bank: bestuurder was dronken
Auto rijdt in op gevel KBC-bank: bestuurder was dronken
Auto rijdt in op gevel KBC-bank: bestuurder was dronken
Door Jelle Houwen