Halle geeft ‘reisadvies’: “Blijf op de Ring”

De werken voor de nieuwe Zennebrug en Zuidbrug zijn al even bezig en gaan maandag in een volgende fase. Foto: idh

Halle -

De kans is bijzonder groot dat het verkeer in de Zennevallei vanaf maandag in de soep draait. De stad Halle lanceert daarom een opmerkelijk ‘reisadvies’ voor wie niet echt in Halle zelf moet zijn: “Blijf op de Ring!”.

In Halle zelf start de Vlaamse Waterweg maandag met de bouw van de Zennebrug en de Zuidbrug. Hierdoor zal de Bergensesteenweg meer verkeer moeten slikken dankzij een reeks omleidingen met naar alle waarschijnlijkheid fileleed tot gevolg. Toeval wil dat ook uitgerekend vanaf maandag de oprit van de Ring in Huizingen richting Brussel wordt afgesloten waarbij alle verkeer wordt afgeleid naar ook diezelfde Bergensesteenweg. Ook wordt er een van de drie rijstroken afgesloten.

Uitstellen kon niet

“De maatregelen die Halle nam, moeten het verkeer helpen maar zijn zeker niet toereikend om ook nog eens extra verkeer van de Ring er bij te nemen. Chauffeurs gaan waarschijnlijk een alternatieve weg zoeken als het op de Ring niet vlot en dan ligt de Bergensesteenweg voor de hand om in Brussel te geraken. Maar in de huidige omstandigheden is dat een bijzonder slecht plan. Daarom luidt het reisadvies aan het doorgaand verkeer in Halle: blijf op de Ring en rijdt zeker niet af in Halle”, aldus schepen van Mobiliteit Bram Vandenbroecke (Groen).

Maar ook voor de Hallenaren zelf heeft het stadsbestuur een tip. “Kom zoveel als mogelijk te voet of met de fiets, of gebruik het openbaar vervoer”.

De stad Halle had vooraf overleg met het Agentschap van Wegen en Verkeer over de twee grote werven op de Ring en langs het kanaal maar de werken uitstellen bleek niet mogelijk.

Door Ingrid Depraetere