“Next level shit”: Adil en Bilall schieten Amerikaanse box office aan flarden met ‘Bad boys for life’

Foto: Olivier Matthijs

Goed nieuws voor Adil El Arbi (31) en Bilall Fallah (34). Hun film ‘Bad boys for life’, die bij ons vrijdag in première ging, scoort zeer goed in de Verenigde Staten. Daarmee lijkt een volgende project in Hollywood een certitude voor de Belgische regisseurs.

‘Bad boys for life’ stevent onbedreigd af op de eerste plaats in de Amerikaanse box office, de opbrengst uit ticketverkoop. El Arbi en Fallah hoopten tijdens het eerste weekend 25 miljoen dollar te halen, maar dat streefcijfer bereikten ze vrijdagavond al. Experts verwachten dat de film na drie dagen uitkomt op ongeveer 68 miljoen dollar. Makkelijk de helft meer dan studio Sony op voorhand had ingeschat, en één van de hoogste scores ooit in januari. Enkel ‘American sniper’ deed ooit beter.

Met de opbrengst in de rest van de wereld erbij rondt de film nu al vlot de kaap van 100 miljoen dollar. Analisten rekenden uit dat de film in totaal zo’n 273 miljoen dollar zou kunnen opbrengen. Niet slechts voor een film die naar schatting 90 miljoen dollar kostte. Van België, waar distributeurs en cinema’s de box office geheimhouden, zijn nog geen cijfers bekend.

LEES OOK. Onze recensent geeft vier sterren aan de “oogstrelende” nieuwe ‘Bad boys for life’ van Adil en Bilall: “Actie bij de popcorn” (+)

De overwegende positieve teneur van de meeste recensies gaven het openingsweekend van ‘Bad boys for life’ een extra duwtje, maar de film kan nog wel even op nummer 1 blijven staan: pas over twee weken komt er met de superheldenfilm ‘Birds of prey’ een grote concurrent bij in de zalen.

LEES OOK. Adil en Bilall over hun Hollywoodblockbuster: “Will Smith ging stunts zelf doen. Na 3 dagen klonk hij anders” (+)

Dat alles samen is uitstekend nieuws voor Adil El Arbi en Bilall Fallah: een grote hit zou de Hollywoodcarrière van de Belgische regisseurs kunnen lanceren. Eerder werd al gespeculeerd dat het duo ‘Beverly Hills cop 4’ zou mogen regisseren, maar vermoedelijk zullen El Arbi en Fallah nu wel meer telefoontjes van Hollywoodproducers krijgen.

LEES OOK. Racewagens, celebs en lovende kritieken op Amerikaanse première ‘Bad boys for life’: Adil & Bilall schitteren in Los Angeles (+)

Door tove, ldb, jst, jvh