Vrouw overleden in Leuven na val van vijfde verdieping om aan brand te ontsnappen

Leuven -

In Heverlee, deelgemeente van Leuven, is maandagochtend een jonge vrouw om het leven gekomen bij een brand. De vrouw probeerde vanop de vijfde verdieping naar beneden te klimmen om aan de vlammen te ontsnappen, maar viel naar beneden en overleefde de klap niet.

De brand ontstond maandagochtend omstreeks 4 uur op de vijfde verdieping van een appartementsgebouw aan de Naamsesteenweg in Heverlee. In het appartement sliepen op dat moment twee meisjes van 23 jaar. Zij werden gewekt door de rook, kropen op een plat dak naast het appartement, en verwittigden van daar zelf de hulpdiensten.

Volgens de eerste verklaringen wilde één van de meisjes zich vervolgens vanuit een raam via de vensterbank naar een verdieping lager laten zakken. Het meisje, een 23-jarige studente uit Oud-Heverlee, viel echter en overleed door de val. Haar vriendin, de bewoonster van het appartement, werd even later door de brandweer gered van op het platte dak.

De brand was ook snel geblust, maar het gebouw is voorlopig wel onbewoonbaar. Volgens de eerste bevindingen van de branddeskundige is de brand ontstaan ter hoogte van de zetel van het uitgebrande appartement. Alles wijst op een accidentele brand. Later vandaag zullen het labo en de branddetectiehond nog ter plaatse gaan om verder onderzoek te verrichten.

De Naamsesteenweg was maandagochtend een tijdlang volledig afgesloten om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen, maar is intussen weer open.

Door jvh
TOP 10 MEEST GELEZEN