Toch een streepje zon op “de meest deprimerende dag van het jaar”

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: if

Het is maandagochtend opletten voor lokale aanvriezende mist en plaatselijke rijm- en ijsplekken. Het blijft op ‘blue monday’, “de meest deprimerende dag van het jaar”, droog en rustig. Maar het beeld blijft wel overwegend grijs, met slechts hier en daar een streepje zon. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 5 graden aan de kust. Dat meldt het KMI.

Toch een streepje zon op “de meest deprimerende dag van het jaar”
De weersverwachtingen voor maandag. Foto: KMI

Maandagavond en -nacht blijft het droog, maar wordt het koud met algemene nachtvorst en op de meeste plaatsen aanvriezende mist en vorming van lage bewolking. De minima liggen tussen 0 graden aan zee en lokaal -5 graden in de Ardennen.

Dinsdagochtend verwachten we nagenoeg overal negatieve temperaturen. ‘s Ochtends is er kans op aanvriezende mist en plaatselijk hardnekkige lage bewolking, vooral dan in het westen en het noordwesten van het land. In de loop van de dag wordt het zonnig. De maxima schommelen tussen 2 en 4 graden, afhankelijk van de zonneschijn.

Woensdagochtend is er opnieuw kans op enkele aanvriezende mistbanken. Vrij snel verwachten we veel bewolking vanaf de Noordzee, eventueel vergezeld van wat motregen. In het uiterste zuidoosten van het land zijn er de hele dag opklaringen. De maxima schommelen tussen 2 en 7 graden.

Door jvh
AANGERADEN