Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’ wint belangrijkste prijs bij Screen Actors Guild

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De Zuid-Koreaanse film ‘Parasite’ heeft de belangrijkste prijs gewonnen van de Screen Actors Guild, de vereniging van Hollywoodacteurs.

De film won de prijs voor beste cast, de meest prestigieuze prijs van de Screen Actors Guild Awards. De prijsuitreiking is bovendien een indicator voor de Oscars. Regisseur Bong Joon-ho erkende dat de kansen van zijn film voor die Oscars gestegen zijn.

De tragikomische film, die vorig jaar de Gouden Palm won in Cannes, vertelt het verhaal van het dagelijkse leven van een Zuid-Koreaanse familie van wie de leden allemaal werkloos zijn. Op een dag slaagt de zoon erin om privélessen Engels te mogen geven bij een steenrijke familie. De hoofdrollen in het familiedrama worden gespeeld door Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Jang Hye-jin, Choi Woo-shik en Park So-dam.

De film won eerder deze maand ook al de prijs voor beste niet-Engelstalige film op de Golden Globes. ‘Parasite’ is ook genomineerd in de categorieën beste film en beste internationale film bij de Oscars.

Door jvh
AANGERADEN