Coach van Elise Mertens: “Ze moet nog beter omgaan met gespannen momenten”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Dinsdag komt Elise Mertens (WTA 17) in de eerste ronde van de Australian Open in actie tegen de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA 86). Robbe Ceyssens, haar coach en vriend, is optimistisch.

“Elise heeft al zes wedstrijden in de benen. Aan ritme ontbreekt het dus niet”, legde hij uit. “Het was een weldoordachte keuze in Shenzhen en Hobart aan te treden, om zo meer matchen te spelen voor de Australian Open. Daardoor kan je vertrouwen opdoen. Fysiek is Elise dan ook 100 procent, denk ik. Ze kan een goed resultaat neerzetten. Zoals altijd in een grandslamtoernooi is het de ambitie de tweede week te halen. Elises basisniveau is goed genoeg. Als we de zaken waarop we deze winter hebben getraind daaraan kunnen toevoegen, zou alles goed moeten gaan.”

Volgens Ceyssens moet Mertens nog aan enkele zaken sleutelen om nog beter te worden en dichter bij de top 10 te sluipen. “Wat ik graag zou zien, is dat ze erin slaagt beter om te gaan met de gespannen momenten in een match. Bij 5-5 of in een tiebreak, zoals tegen Sevastova op Roland Garros (Mertens verloor met 11-9 in de derde set nadat ze vijf matchballen had gehad, nvdr.). Ik zou willen dat ze meer sereen is en dat ze die punten zou spelen alsof het 0-0 was. Dat is natuurlijk moeilijk, maar dat is het geval voor iedereen. Verder wens ik meer agressiviteit in haar spel en dat ze haar ervaring in het dubbelspel aanboort om vaker naar het net te komen.”

Coach van Elise Mertens: “Ze moet nog beter omgaan met gespannen momenten”
Foto: BELGA
Door Maarten Delvaux
  • Meest recent