Vijftienjarige dj mag openingsmuziek van Eurovisiesongfestival maken

Bron © BELGA

De Nederlander Duncan Laurence won vorig jaar het Eurovisiesongfestival. Foto: REUTERS

De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft de 15-jarige dj Pieter Gabriel gevraagd om een muziektrack te produceren voor de finaledag op 16 mei. Uitvoerend producent Sietse Bakker meldde dat tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.

De jonge dj werkt voor het nummer samen met producer Eric van Tijn. De muziek zal te horen zijn tijdens de vlaggenparade op de finaledag van het liedjesfestijn.

“De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren”, aldus Bakker. “Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj’s en daarbij biedt het Eurovisiesongfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen.”

Gabriel vindt het “een hoogtepunt” in zijn nog korte carrière. Al op achtjarige leeftijd trad hij op tijdens het Amsterdam Dance Event. In 2018 verscheen zijn debuutsingle.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Rotterdam. De halve finales vinden plaats op 12 en 14 mei, de finale staat gepland voor 16 mei. Hooverphonic zal in dit jaar de Belgische eer verdedigen.

Door jvh
AANGERADEN