Officieel: Timothy Derijck is de vervanger van Kagelmacher bij Kortrijk

© BELGA

KV Kortrijk heeft zijn vervanger voor Gary Kagelmacher beet. Zoals eerder aangekondigd tekende Timothy Derijck (32) vandaag een contract bij de West-Vlamingen. De ervaren Derijck komt over van AA Gent, waar hij nauwelijks nog aan spelen toekwam. In het Guldensporenstadion ondertekende hij een verbintenis tot 2022. Later op de dag werd ook de uitgaande transfer van Kagelmacher afgerond.

bla, gco, kv, gma

In het verleden voetbalde Derijck onder andere voor Feyenoord, PSV en Zulte Waregem. Bij KV Kortrijk moet hij de leemte vullen die Gary Kagelmacher zal achterlaten. De Uruguayaan was na dit seizoen einde contract en kreeg een voorstel van Peñarol om terug te keren naar huis. Daar zette hij maandag zijn krabbel onder een contract van 2,5 jaar.

Het oorspronkelijke bod van Peñarol bedroeg 100.000 euro, maar Kortrijk wilde de helft meer. Kagelmacher riep familiale omstandigheden in om de transfer te forceren en ook Peñarol zette druk. De Kortrijkse CEO Matthias Leterme liet zich niet doen en uiteindelijk haalden de Kerels hun slag thuis. Peñarol verhoogde het bod naar 150.000 euro, dat wel aanvaard werd.

Eerder uitte trainer Yves Vanderhaeghe zijn onvrede. “Waarom moeten wij een ervaren basisspeler als Kagelmacher laten vertrekken voor nog geen 100.000 euro? Ik hoorde dat Peñarol voor ruim 16 miljoen euro verkocht, zo slecht staan ze er dus niet voor”, klonk het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten