Vastgeketende aapjes in jurken en make-up gedwongen om toeristen te vermaken: “Slavernij”

Bron © Newsflare, Viral Press, Daily Mail

Dierenrechtenactivisten zijn verbolgen door beelden van apen die worden gedwongen toeristen te entertainen in Thailand. De vastgeketende dieren worden opgedirkt met heel veel make-up en moeten een jurk aantrekken om op een podium kunstjes uit te voeren. En zodra de toeristen weer weg zijn, slapen ze in een vuil hok. “Bovendien worden hun tanden vaak getrokken op jonge leeftijd, zodat ze weerloos zijn”, klinkt het bij PETA. “Ze worden tot slavernij gedwongen. Stop met het steunen van deze shows.”

Dierenrechtenorganisatie eisen van touroperators om dergelijke shows van hun reisprogramma’s te schrappen. “Dit is vernederend”, aldus Jason Baker van PETA. “Hier wordt de wereld woedend door. Apen kiezen er niet voor op hun achterpoten rond te lopen, kleren te dragen, te fietsen of andere zinloze trucjes op te voeren.”

De methodes om de dieren te ‘breken’, maken volgens PETA ook gebruik van angst en gewelddadige straffen. “Ze leren wat ze kunnen verwachten als ze die trucjes niet naar behoren uitvoeren”, zegt Baker. “Ze worden bovendien illegaal gestroopt als ze pasgeboren zijn en worden bij hun moeder weggerukt. Ze kunnen niet opgroeien in hun natuurlijke omgeving.”

PETA roept iedereen op om dergelijke shows niet meer te steunen. TripAdvisor en AirBNB zouden volgens de dierenrechtenorganisatie al hebben beloofd om alle activiteiten waarbij toeristen in contact komen met wilde dieren, van hun websites te bannen. “Maar er is nog veel werk aan de winkel”, besluit Baker.

bekijk ook

Schokkende beelden: vastgeketende olifant wordt geslagen in boeddhistisch tempel

Door pjv
TOP 10 MEEST GELEZEN