Proces rond dood van Julen komt er niet: ouders krijgen schadevergoeding van 180.000 euro

Foto: rr

Er komt geen proces over de dood van Julen Roselló, het Spaanse jongetje dat in januari 2018 overleed nadat het in Totalán in een put gevallen was. De eigenaar van de grond waar het drama zich voordeed gaat de ouders een schadevergoeding van 180.000 euro betalen.

De kleine gemeenschap van Totalan leefde vorig jaar tussen 13 en 26 januari enorm mee met de ouders van de kleine Julen. De tweejarige Spaanse jongen was in een waterput met een diameter van 25 centimeter gevallen en zat vast op een diepte van ongeveer 70 meter.

Dertien dagen lang werd verwoed geprobeerd om bij de jongen te geraken. Enorm veel vrijwilligers en reddingsploegen uit Spanje en het buitenland kwamen ter plaatse. Pas op 26 januari werd het jongetje bereikt en bleek helaas dat hij de val niet overleefd had.

David Serrano, neef van de ouders en de eigenaar van de grond waarop de waterput zich bevond, werd door de ouders van Julen aangeklaagd voor doodslag. De voorbereidingen werden getroffen voor een groot proces maar dat komt er niet, blijkt maandag. Beide partijen hebben een akkoord bereikt over een schadevergoeding van 180.000 euro nadat Serrano heeft aangetoond dat hij de waterput veel veiliger gemaakt heeft.

Door gjs
AANGERADEN