Bijna 40 procent van gecontroleerde bestuurders rijdt te snel in politiezone AMOW

Bron © BELGA

Foto: Marc Herremans - Mediahuis

Asse / Merchtem / Opwijk / Wemmel -

De lokale politie van de zone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel) heeft het voorbije weekend op verschillende momenten en plaatsen verkeerscontroles gehouden. Daarbij controleerden de agenten de snelheid van 1.831 voertuigen. Maar liefst 722 bestuurders, of bijna 40 procent, bleken te snel te rijden. Eén bestuurder reed 120 km/u in de bebouwde kom en een andere reed 102 km/u in een zone 30. Dat meldt de lokale politie maandag.

De ergste snelheidsduivel werd donderdagvoormiddag al betrapt in de bebouwde kom van Opwijk, op de Steenweg op Vilvoorde. Daar flitste een snelheidscamera een wagen aan 120 km/u. De bestuurder mag rekenen op een stevige boete en een intrekking van zijn rijbewijs, klinkt het bij de politie.

Vrijdag startte de politie dan haar controleacties tijdens de avondspits. Op een eerste locatie in Kobbegem werden 312 bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole. Slechts twee personen bleken een glas te veel op te hebben. De politie controleerde er ook de snelheid van 297 bestuurders en maar liefst 255 reden sneller dan de 30 km/u die er toegelaten is. Eén bestuurder haalde zelfs 102 km/u.

Op een tweede locatie bleek niemand van de 281 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol, maar reden 48 van de 272 gecontroleerde wagens wel te snel.

Op een derde plek blies één van de 297 gecontroleerde bestuurders positief, en reden er 21 van de 200 gecontroleerde wagens sneller dan de toegelaten 70 km/u.

Zaterdag betrapte de politie dan 42 bestuurders die één of meerdere glazen te veel op hadden, en zondag werden nog eens snelheidscontroles gehouden op drie verschillende plekken. Van de 1.062 gecontroleerde wagens bleken 398 zich niet aan de toegelaten snelheid te houden.

Door gjs