Queen eerste Britse band op een Brits muntstuk

Bron © BELGA

Foto: via REUTERS

De Britse muntslag Royal Mint heeft maandag een muntstuk gepresenteerd waarop de Britse rockband Queen prijkt, zo heeft loudersound.com gemeld. Meteen is de band de eerste Britse rockgroep die deze eer te beurt valt.

De munt is in een scala van versies beschikbaar. De prijs schommelt tussen 13 pond (15 euro) voor een gewone munt, tot 2100 pond voor een gouden exemplaar. De hebbedingen zijn via de website van de Royal Mint te bestellen.

Op het vijf pond-muntstuk is aan de ene kant is koningin Elizabeth te zien. Aan de andere kant het logo en de bekende instrumenten van de band: Freddie Mercury’s microfoon én Bechstein-piano uit “Bohemian Rhapsody”, de door astrofysicus Brian May zelfgebouwde iconische gitaar, het Ludwig-drumstel van Roger Taylor en de basgitaar van John Deacon die de groep heeft verlaten na de dood van Mercury.

Met als nieuwe zanger Adam Lambert geeft Queen op 16 februari in Sydney een benefietconcert ten voordele van de hulpverlening bij de bosbranden die Australië hebben geteisterd.

Queen eerste Britse band op een Brits muntstuk
Foto: via REUTERS
Door gjs
TOP 10 MEEST GELEZEN