Goed nieuws voor ondergelopen basisschool: “We kunnen eindelijk aftellen”

Foto: fvv

Gent -

Na maanden van onzekerheid voor de kinderen van Melopee, de nieuwe muzikale school bij de Oude Dokken, is er eindelijk duidelijkheid. Op 16 maart verhuizen ze naar hun splinternieuwe gebouw, dat in oktober nog onder water was gelopen.

“Opgelucht.” Zo reageert directeur Bart Devaere op het nieuws dat zijn school over twee maanden mag verhuizen. “We kunnen aftellen. We zijn nog een beetje afhankelijk van de voorlopige oplevering op 14 februari, maar ­iedereen maakt zich sterk dat het zal lukken.”

De school stond in oktober klaar om van Sint-Amandsberg naar de Oude Dokken te verhuizen, toen het noodlot toesloeg. Door een slecht aangesloten leiding sijpelde lekkend water langs de muren en door de plafonds. Van verhuizen was plots geen sprake meer.

“Dat is hard aangekomen”, zegt Devaere. “We zaten al met ons hoofd in het gebouw. Het gerucht ging dat de verhuizing pas voor september zou zijn. De oudste kinderen hadden schrik dat ze het nieuwe gebouw niet meer zouden meemaken. Maar dat is gelukkig wel zo. Ook de jongere kinderen zijn dolblij. Ze zijn al gaan turnen in het gebouw en hebben de speelplaats gezien. Die is enorm groot en heeft verschillende glijbanen.”

Maar eerst is nog werk aan de winkel. Beschadigd meubilair moet worden vervangen en meubels die elders werden gestockeerd, moeten verhuisd. Ook een grote schoonmaak dringt zich op. “Als team hebben we dit hard gevoeld, maar we hebben ook getoond dat we er samen staan”, aldus Devaere.

Door Tuly Salumu
AANGERADEN