Australian Open: Alison Van Uytvanck gaat niet door naar tweede ronde

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Alison Van Uytvanck (WTA 47) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

De 25-jarige Van Uytvanck verloor op het hardcourt van Melbourne in de eerste ronde van de Française Fiona Ferro (WTA 63) in twee sets: 6-2, 6-1. De partij nam 1 uur en 15 minuten in beslag.

“Het was mijn dag niet, ik ben teleurgesteld”, reageerde Van Uytvanck. “In het begin had ik wat stress en het was moeilijk om dat los te laten, om op het niveau te komen waarop ik had gehoopt. Fiona Ferro heeft zonder twijfel een van haar beste matchen gespeeld, op een top vijftig niveau”, aldus Van Uytvanck. “Jammer dat het me niet lukte om terug te komen naar 2-2 in de tweede set, want dan weet je het nooit. Ik vind het een moeilijk resultaat.”

“Ik heb niet veel gespeeld en ik voelde dat ik moeite had om op adem te komen na een lange rally. Maar dat is niet de reden waarom ik verloren heb”, aldus de Vlaams-Brabantse. “Het is een Grand Slam, ik wilde het goed doen. Ik voel me in elk geval niet vervloekt. Ik ben maar een mens en er zijn ergere zaken dan een tennismatch verliezen.”

Van Uytvanck stond vijf keer eerder in Melbourne op de hoofdtabel. Ze sneuvelde telkens in de eerste ronde.

In dit tornooi komt ze nog aan zet in het dubbelspel met haar partner Greet Minnen.

Nog Belgen in actie

Dinsdag komen normaal de vier Belgische vrouwen in actie in Melbourne. Naast Van Uytvanck treft Greet Minnen (WTA 119) in haar eerste wedstrijd op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovich (WTA 94). Belgiës nummer 1 Elise Mertens (WTA 17) kijkt de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA 86) in de ogen en Kirsten Flipkens (WTA 81) gaat de strijd aan met de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 22).

Normaal zouden Van Uytvanck en Minnen maandag al in actie komen, maar hun wedstrijd werd uitgesteld door regen.

  • AANGERADEN