Prins Harry aangekomen in Canada

Bron © BELGA
De Britse prins Harry is aangekomen in Canada, waar hij zijn vrouw Meghan Markle en hun zoontje baby Archie zal vervoegen. Dat blijkt uit recente foto's.

De hertog van Sussex stapte uit een vilegtuig op de Victoria International Airport. Op beelden is hij lachend te zien, terwijl hij vanuit het vliegtuig via trappen naar beneden wandelt met een tas in zijn hand. De prins draagt een blauwe donsjas om de kou te trotseren.

Volgens de Britse media heeft Harry het Verenigd Koninkrijk maandagavond verlaten. “Nadat hij zijn laatste officiële verplichtingen was nagekomen als lid van de koninklijke familie”, schreef de krant Daily Telegraph.

(Lees verder onder de foto)

Harry, die de zesde in lijn is voor de troonopvolging, heeft volgens The Sun om 17.30 uur lokale tijd het vliegtuig genomen op de Londense luchthaven Heathrow. The Telegraph noemt het vertrek van de prins “symbolisch”.

De 38-jarige Markle en de 35-jarige prins Harry maakten eerder deze maand bekend dat ze een stap opzij zullen zetten in het Britse koningshuis en afwisselend in Canada en het Verenigd Koninkrijk zullen verblijven. Buckingham Palace liet daarna weten dat het echtpaar hun koninklijke titel niet meer zal gebruiken en dat ze niet langer deel zullen uitmaken van de koninklijke familie.

Laatste dag

Op zijn laatste dag woonde Harry een VK/Afrika-top in Londen bij, waar hij verschillende Afrikaanse staatsleiders ontmoette. Voorts had hij nog een onderhoud met de Britse premier Boris Johnson. Hij was niet aanwezig op een receptie in Buckingham Palace, die georganiseerd was door zijn broer William.

Zondagavond hield de hertog van Sussex een speech op een evenement van de liefdadigheidsorganisatie Sentebale in Londen. Hij verklaarde dat hij “triest is dat het zo ver is moeten komen”. Hij en zijn echtgenote hebben lang nagedacht over de beslissing, klonk het. Hij verklaarde dat ze “geen andere keuze hadden”.

Volgens The Sun is het nog niet duidelijk wanneer de prins opnieuw in het Verenigd Koninkrijk zal zijn. Maar een bron verklaarde aan de krant dat er voor de prins “voor het voorjaar” nog “andere verplichtingen” in het Verenigd Koninkrijk zullen komen.

Meest recent