Grijs, grijs en nog eens grijs: pas in de namiddag enkele opklaringen

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Jos Bellens

Vooral in Vlaanderen hangt er dinsdagochtend nevel en mist die lokaal kan aanvriezen. De lage bewolking kan er hardnekkig blijven hangen, al verschijnen in de namiddag wel enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 1 en 5 graden. Dat voorspelt het KMI.

Grijs, grijs en nog eens grijs: pas in de namiddag enkele opklaringen
De weersverwachtingen voor dinsdag. Foto: KMI

Dinsdagavond en -nacht wordt het vaak grijs, met opnieuw vorming van nevel en aanvriezende mist en kans op gladde wegen. Minima tussen +2 graden aan zee, en -7 graden in de Hoge Ardennen.

Na een koude nacht met op vele plaatsen nachtvorst start ook woensdag met ochtendgrijs. In sommige streken is motregen mogelijk, en die kan in de ochtend tijdelijk bevriezen. De maxima liggen tussen 2 en 3 graden in de Ardennen, en 7 en 8 graden aan de kust.

Donderdag start ook a grijs met soms een slechte zichtbaarheid. In de namiddag ontstaan geleidelijk brede opklaringen in het oosten van het land. Die kunnen zich in de avond uitbreiden naar het centrum. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden.

De weersvoorspelling voor vrijdag is nog onzeker. In de meeste streken (en vooral in het westen van het land) wordt ochtendgrijs voorspeld. In het oosten en in het centrum wordt het wisselend bewolkt met soms opklaringen. De maxima liggen tussen 4 en 8 graden (afhankelijk van de bewolking).

Op zaterdag is het vaak bewolkt met plaatselijk wat lichte neerslag. De maxima liggen tussen 3 en 4 graden in de Ardense hoogten en 7 en 8 graden in Laag- en Midden-België. Er wordt geen nachtvorst meer verwacht. Zondag blijft het vaak zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen of motregen. Het wordt opnieuw zachter met maxima tussen 5 en 6 graden in de Hoge Venen en 9 en 10 graden in Laag- en Midden-België.

Door jvh
TOP 10 MEEST GELEZEN