Politiek toont afkeer voor racistische commentaren op vermiste vluchtelingen in De Panne: “De ontmenselijking gaat verder”

Conner Rousseau Foto: BELGA

De racistische commentaren op de migranten die in De Panne met een bootje op zee gingen, oogsten kritiek uit politieke hoek. Conner Rousseau (SP.A): “Hebben we dan niets geleerd uit het verleden?” Hij krijgt bijval van ministers Bart Somers (Open VLD) en Hilde Crevits (CD&V).

Ook op het bericht dat Het Nieuwsblad op Facebook plaatste over de vermiste vluchtelingen in De Panne, kwamen heel wat racistische commentaren. Die werden en worden zo snel mogelijk verwijderd door onze redactie. Die racistische reacties werden ook fel bekritiseerd door onze andere lezers.

LEES OOK. Zoekactie naar 8 vermiste vluchtelingen in De Panne stopgezet

Ook elders verschenen racistische commentaren op het bericht dat een groep migranten dinsdagmorgen vroeg aan het strand van De Panne een poging ondernomen heeft om naar Groot-Brittannië te varen. Conner Rousseau, de nieuwe voorzitter van SP.A, plaatste reacties op de Facebookpagina van de regionale zender Focus WTV op Twitter:

Prompt kreeg zijn oproep bijval. Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) deelde zijn tweet: “Nooit buigen voor extremisme”, zei hij. Jong VLD deed hetzelfde. Ook minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) deelde haar verontwaardiging op Twitter: “Dit is zo laaghartig en triest. Niet mijn Vlaanderen.”

Focus WTV heeft een boodschap aan de lezers geplaatst: “Beste Facebookfans, reageren kan, maar op een positieve en constructieve manier. We distantiëren ons van racistische en andere ongepaste reacties en zullen die ook verwijderen.”

Door evg
AANGERADEN
Meest recent