Otto-Jan Ham deed mee aan het kampioenschap mediteren en won

Bron © VRT NWS

Foto: Frank Abbeloos

Tijdens de opnames van het Canvas-programma ‘Brain man’ is Otto-Jan Ham uitgeroepen tot Europees kampioen mediteren. Ja, dat gebeurt ook op competitief vlak. Voor Ham was het de eerste keer dat hij meedeed aan zo’n toernooi en hij was daarom ook verbaasd dat hij won.

Otto-Jan Ham was in San Francisco om een documentaire te maken over breinverbetering toen hij hoorde over het high-tech, competitief meditatietoernooi. Dat ontstond twee jaar geleden nadat een Britse journalist het idee de wereld had ingestuurd. Hij kreeg honderden reacties en de eerste inschrijvingen stroomden binnen voor het ‘March mindfulness tournament’.

Voor dat toernooi wordt er gebruikgemaakt van een toestel dat hersengolven kan meten en Muse wordt genoemd. Bij elke wedstrijd nemen twee deelnemers het tegen elkaar op en wie op vijf minuten het langst rustig kan blijven, wint.

Voor Otto-Jan Ham was het de eerste keer dat hij meedeed aan zo’n toernooi en dus lagen zijn verwachtingen niet erg hoog. Maar tot zijn verbazing won hij.

Het hele verslag is dinsdagavond te zien op Canvas.

Brain man, dinsdag om 21.20 uur op Canvas.

Otto-Jan Ham deed mee aan het kampioenschap mediteren en won
Foto: vrt
Door sgg