Bewoner ontdekt man die roes uitslaapt in nieuwe auto: “Hij nam 5 euro en een fluojas mee”

Foto: pn

Kuurne -

Een bewoner uit de Brugsesteenweg in Kuurne schrok zich dinsdagmorgen vroeg een hoedje toen hij een vreemde man ontdekte in zijn wagen.

S.V. (26) was rond 6 uur opgestaan om de ruiten van zijn nieuwe BMW X1, die op zijn oprit stond, te ontdooien. “Toen mijn vriend bezig was in de auto zag hij plots een man op de achterbank”, zegt zijn partner T.P. (26). “Van schrik begon hij te schreeuwen, waarna de man ook schreeuwde.”

T.P. hoorde het geroep en ging snel een kijkje nemen. Ze dacht dat haar vriend was gevallen door de gladheid. “Toen ik buiten kwam, zag ik de man nog net wegwandelen. Mijn vriend was eventjes van zijn melk.”

Politie verwittigd

De man, klein van gestalte en donker gekleed, was wellicht ’s nachts in de auto op de oprit geglipt. Die was het koppel vergeten te sluiten toen het spullen had uitgehaald. “Hij had er wellicht zijn roes uitgeslapen, want het rook naar de drank in onze auto. Pas toen hij weg was, zagen we ook dat hij vijf euro kleingeld had gestolen en een nieuwe fluojas die nog in de verpakking zat.”

Het koppel verwittigde de politie die ter plaatse kwam en een onderzoek startte. Het gaat om een man met een getaande huidskleur. “Doordat hij donkere kledij droeg, had mijn vriend hem niet zien liggen. Onze BMW hebben we nog maar twee maanden, gelukkig is er geen schade. Het is de bedoeling dat er hier nog een omheining komt”, besluit T.P.

Door gsd
AANGERADEN