Man (20) steelt 15 iPhones van werkgever en verkoopt die voor 10.000 euro

Foto: Photo News

Brugge -

Een 20-jarige jongeman uit Brugge heeft zijn werkgever voor duizenden euro’s bestolen. K.C. ging met vijftien iPhones aan de haal bij Elektro Excellent in de Gotevlietstraat in Brugge. Hij verkocht die dezelfde nacht nog door voor 10.000 euro. Hij zit sindsdien in de gevangenis.

Ongeveer een maand geleden ging K.C. (20) uit Brugge in het magazijn van Elektro Excellent aan de slag. Hij werkte er als interim en had geld nodig. Enerzijds omdat hij een kindje verwacht en anderzijds omdat hij een persoonlijke lening terug moest betalen. Uiteindelijk besloot hij om zijn iPhone XR te verkopen via internet. Hij kwam met een koper in contact en die vroeg hem om een seintje te geven als hij nog gelijkaardige producten verkocht.

Het bracht K.C. op ideeën en donderdagnacht graaide hij vijftien smartphones van het type iPhone 11 mee bij zijn werkgever. Toen hij gedaan had met werken stond zijn handlanger hem op te wachten. Hij overhandigde hem 10.000 euro cash en de twee beklonken de deal. Maar de prille twintiger werd betrapt. De politie pakte hem op en hij gaf de feiten toe. De onderzoeksrechter besliste om hem aan te houden. Hij verscheen dinsdagmorgen voor de Brugse raadkamer. “De aanhouding werd met een maand verlengd”, bevestig zijn advocaat Bram Elyn. Ondertussen zijn de speurders op zoek naar de opkoper in het verhaal.

Door tlg
TOP 10 MEEST GELEZEN