Brusselse winteropvang bijna verzadigd: zoektocht naar extra plaatsen

Bron © BELGA
Brussel -

De slaapplaatsen van de Brusselse winteropvang zijn zo goed als vol en dus begint vzw Bruss’Help, de coordinator van het winterplan, samen met de Brusselse regering aan een zoektocht naar extra plaatsen. Dat meldt Bruzz en zo wordt door Bruss’Help bevestigd aan Belga.

Over het hele Brusselse gewest zijn er bijna 1.750 plaatsen waar daklozen elke avond gratis ondergebracht kunnen worden. Samusocial beschikt over 1.100 plaatsen, de Franstalige afdeling van het Rode Kruis heeft er 250, het Burgerplatform voor Hulp aan de Vluchtelingen heeft er 350 en de vzw Hoeksteen nog eens 48.

Op 13 januari merkte Samusocial dat 1.065 van hun 1.100 plaatsen bezet waren en ze niet langer in staat zijn om alle alleenstaande mannen die onderdak nodig hebben, te huisvesten. Tot nu toe lukte het wel om alle gezinnen en alleenstaande vrouwen op te vangen. De opvang van het Rode Kruis en het Burgerplatform zit al dagelijks vol.

“We zijn nu overleg aan het plegen over de komst van extra opvangplaatsen. Die evaluatie maken we dagelijks op basis van de weersomstandigheden en op basis van de groepen mensen die zich aanmelden aan de centra”, vertelt François Bertrand, directeur van Bruss’Help.

In de komende dagen wordt samen verder gezocht naar een geschikt gebouw, maar Bruss’Help verduidelijkt dat er gezocht wordt naar een kwaliteitsvolle opvang die tegelijkertijd snel kan openen.

Door gjs
AANGERADEN