Eindelijk licht aan het einde van de tunnel? “Chris Froome wil comeback maken in UAE Tour”

Foto: AFP

Komt er nu toch licht aan het einde van de tunnel voor Chris Froome? De Brit herstelt nog steeds van zijn zware val in het Critérium du Dauphiné maar volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport maakt hij eind februari wellicht zijn comeback in de UAE Tour.

Het was een verschrikkelijke klap op 12 juni voor Chris Froome. De 34-jarige Brit kwam tijdens de verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné ten val en knalde tegen een muurtje. Het verdict was hard: een gebroken dijbeen, een gebroken elleboog en een paar gebroken ribben.

Even werd gevreesd voor het einde van de carrière van Froome, maar de Brit wil per se terugkeren om een vijfde keer de Tour te winnen. Al loopt de revalidatie moeilijk. Tijdens de Tourpresentatie kon de Brit amper stappen en enkele weken geleden keerde hij vervroegd terug van de ploegstage van Ineos.

Maar intussen kreeg hij groen licht om de trainingsintensiteit op te schroeven en maakt hij veel kilometers op de fiets. De UAE Tour, de enige rittenkoers in de World Tour in het Midden-Oosten, zou nu volgens La Gazzetta dello Sport zijn doel zijn om de competitie te hernemen. De UAE Tour wordt gereden van 23 tot en met 29 februari.

Door Werner Bourlez
AANGERADEN