Racistische dreigbrief met uitwerpselen en wit poeder aangekomen bij Pierre Kompany

Foto: Photo News

Brussel / Ganshoren -

In het gemeentehuis van Ganshoren, waar dinsdag een verdachte envelop bestemd voor burgemeester Pierre Kompany was aangetroffen, is niemand besmet geraakt. Vier personen waren in quarantaine geplaatst maar vertonen geen enkel symptoom. Dat meldt Isabelle Verlinden Jarbath, medewerkster van de burgemeester.

In de envelop zaten een racistische dreigbrief gericht aan burgemeester Kompany, een foto van de burgervader met een vizier op zijn hoofd, uitwerpselen en wit poeder. De burgemeester had de brief geopend en werd dan ook geïsoleerd om onderzocht te worden. Hetzelfde gebeurde met zijn medewerkster, Isabelle Verlinden Jarbath, die in het bureau van de burgemeester aanwezig was toen die de brief opende, en met de twee mensen die de brief eerder hadden gemanipuleerd.

Die vier mensen moesten zich uitkleden, een douche nemen, een veiligheidspak aantrekken en een medisch onderzoek ondergaan. Momenteel wachten ze op de resultaten van de analyse van het witte poeder om hun spullen in het bureau te recupereren.

“Iedereen is veilig”

“Ik wil de mensen van Ganshoren geruststellen en me nu al verontschuldigen voor het ongemak dat dit mogelijk heeft veroorzaakt”, had Kompany al gezegd in een reactie op Twitter. Daarbij postte hij ook een foto van zichzelf in een witte overall en met een bloeddrukmeter om de arm. “De procedure is lopende. Iedereen is veilig.”

Kompany plaatste ook een foto van de dreigbrief op Twitter. Daarop is onder meer een foto van de burgemeester geplakt met een schietschijf op zijn voorhoofd getekend, naast een bruine smurrie en racistische uitingen. “Ik zal een klacht indienen bij de procureur des Konings”, aldus Kompany. “Persoonlijk moedig ik iedereen aan om altijd samen te leven. Laat de menselijkheid zegevieren.”

Het gemeentehuis werd omwille van de poederbrief ontruimd en op de Keizer Karellaan in Ganshoren werd een rijstrook afgesloten.

Door gjs
AANGERADEN
Meest recent