Vrouw in oog geraakt met luchtdrukgeweer: wapenfreak riskeert twee jaar cel

Foto: BELGA

Brugge / Blankenberge -

Een 34-jarige Bruggeling riskeert twee jaar effectieve celstraf omdat hij een vrouw in het oog raakte met een luchtdrukgeweer en haar zo voor het leven verminkte. Kenneth B. liep in het verleden al talloze veroordelingen op, recent nog voor bezit van verboden wapens.

De feiten speelden zich af in de nacht van 5 op 6 september vorig jaar in Blankenberge. In haar zoektocht naar een slaapplaats probeerde slachtoffer S.H. binnen te raken in het appartement van een kennis. De vrouw verkeerde in beschonken toestand en werd de toegang geweigerd. Maar omdat ze maar bleef op de bel duwen mocht ze uiteindelijk toch binnenkomen. Eenmaal in het appartement kreeg S.H. het aan de stok met de kennis en Bruggeling Kenneth B. (34), die in het appartement verbleef. Tijdens de schermutseling haalde B. een luchtdrukpistool boven en vuurde twee keer op S.H., die in het rechteroog werd geraakt. Kenneth B. werd opgepakt en zit sindsdien in de cel.

Het openbaar ministerie eist in de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf voor Kenneth H., die al sinds zijn tienerjaren de veroordelingen aaneenrijgt. Bij het gerecht staat hij gekend als een echte wapenfreak. Eind vorig jaar kreeg hij nog achttien maanden cel nadat hij op vier verschillende momenten met verboden wapens betrapt werd. Zijn advocaat vroeg mildheid voor het schietincident. “Van zodra het slachtoffer op het appartement was begon ze om drugs te vragen. Ze vroeg zelfs een gsm om een dealer te bellen. Toen ze ook mijn cliënt bleef lastigvallen sloegen bij hem de stoppen door. Hij nam zijn luchtdrukwapen en loste enkele schoten om haar schrik aan te jagen. Hij meende dat het wapen niet geladen was. Nu heeft hij veel spijt over wat hij deed. Hij beseft dat het erger had kunnen aflopen. Gelukkig raakte het slachtoffer niet blind.”

Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij in de zaak en eist een voorlopige schadevergoeding van 6.100 euro. “Mijn cliënte heeft een blijvend litteken in het gezicht”, stelde haar advocaat. “Het metalen bolletje kon operatief verwijderd worden maar er is een blijvend risico dat het netvlies loskomt. Ze heeft heel veel pijn. Bovendien hangt haar rechteroog sinds de feiten lichtjes af.” De uitspraak volgt op 18 februari.

Door aft