Schrijnende beelden: ex-NBA-speler op de dool wordt in elkaar geslagen op straat en slaat nadien wartaal uit

Delonte West (36) was ooit een gevierd NBA-speler, maar de Amerikaan zit nu volledig aan de grond. Er circuleren schrijnende beelden van West op sociale media, die na een vechtpartij met handboeien om op de stoep onverstaanbaar zit te schelden.

Delonte West is niet de beroemdste NBA-speler van de jaren 2000, maar de kleine spelmaker zat toch acht seizoenen in de Amerikaanse basketbalcompetitie en scoorde gemiddeld 9,7 punten. Hij was onder meer ploegmaat van LeBron James van Cleveland Cavaliers. Hij speelde ook voor de Boston celtics, Seattle Supersonics, Minnesota Timberwolves en Dallas Mavericks. Hij ging nog even basketten in China en sloot in 2015 zijn carrière, die hem zo’n 16 miljoen euro opbracht, definitief af. Maar al snel werd duidelijk dat hij zijn hele fortuin had opgebrast. West lijdt een bipolariteit en loopt rond met zelfmoordgedachten.

Op videobeelden die op sociale media opdoken is nu te zien dat hij helemaal de weg kwijt is. Op een eerste video wordt hij op straat in Washington helemaal in elkaar geslagen. In een tweede video zit hij geboeid, zonder shirt, op de stoep. Hij heeft ook spraakproblemen, is duidelijk onder invloed en slaat wartaal uit over het gevecht, een pistool en… president Donald Trump.

Ex-NBA-speler Jameer Nelson en ex-coach Phil Martelli hebben al opgeroepen om de onfortuinlijke West te helpen.

Schrijnende beelden: ex-NBA-speler op de dool wordt in elkaar geslagen op straat en slaat nadien wartaal uit
Delonte West in betere tijden als spelmaker van Dallas Mavericks. Foto: AFP
Door Werner Bourlez
  • AANGERADEN