Een cappuccino, Remco? Deceuninck - Quick-Step verrast renners met eigen, mobiele koffiebar

Foto: catharsis-productions.com

Wielrenners en koffie: even onafscheidelijk als Nicole en Hugo. Dus hebben ze bij Deceuninck - Quick-Step nu ook een eigen mobiele koffiebar. De “Bar Velo” zal het hele jaar met de ploeg rondreizen langs wielerwedstrijden, trainingen en andere evenementen.

LEES OOK. Eerste koers, eerste zege voor Deceuninck - Quick-Step: Sam Bennett sprint het snelste in Tour Down Under (voor Jasper Philipsen)

Tijdens de stage van Deceuninck - Quick-Step in het Spaanse Calpe kregen de renners plots een verrassing van sponsor Quick-Step: een rijdende koffiebar, voorzien van een trendy interieur en uitgedost in de Quick-Step kleuren. Zdenek Stybar en Tim Declercq waren voor de gelegenheid de barista’s.

“Kop koffie is onmisbaar geworden”

Met de “Bar Velo” speelt Deceuninck in op de koffiehype die momenteel in het profpeloton en de wielercommunity heerst. Wielrenners worden steeds vaker gespot in koffiebars voor een welgekomen stop tijdens hun trainingsritten. “Voor mij en mijn ploegmaats is een kop koffie onmisbaar geworden in onze dagelijkse routine”, zegt de Deen Kasper Asgreen.

Ook Zdenek Stybar is ondertussen een echte koffieliefhebber. Hij ziet een verklaring voor de populariteit van het zwarte goud bij renners: “Tijdens lange trainingstochten nemen we soms korte pauzes om even uit te rusten. Een kopje koffie is daarbij ideaal. Tegenwoordig is het echt deel van onze cultuur geworden. We maken er zelfs bijna een sport van om de beste koffie te vinden. We hopen dus dat we nog vaak kunnen stoppen in Bar Velo, waar onze koffie geserveerd wordt.”

Een cappuccino, Remco? Deceuninck - Quick-Step verrast renners met eigen, mobiele koffiebar
Foto: catharsis-productions.com

Quick-Step viert dit jaar zijn 30ste verjaardag en begint aan het 22ste seizoen in het profpeloton.

Door Werner Bourlez