Tien nieuwe programma’s in VTM-voorjaar

Bron © BELGA

The voice kids Foto: The Voice Kids

VTM pakt de komende weken en maanden uit met tien nieuwe programma’s. Daarbij zijn opnieuw enkele grote entertainmentshows en vaste waarden zoals ‘Blind getrouwd’ en ‘The voice kids’.

Als familiezender mikt VTM vooral op ‘belevingstelevisie’. In ‘Beat VTM’ leeft de kijker bijvoorbeeld mee met duels tussen onbekende en bekende Vlamingen, elke week in een andere discipline. In de eerste aflevering is te zien hoe de hand van de onbekende Vlaming in de lederen broek van comedian Guga Baul glijdt tijdens een partijtje olieworstelen.

Ook spannend wordt ‘The Masked Singer’, waarbij bekende Vlamingen verstopt achter een masker en grappig kostuum liedjes zingen. Dat programma komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea, maar was ook in de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland en Frankrijk een succes.

Koken en spelen met Lego-blokjes

Terug van een tijdje weggeweest is ‘Mijn Keuken/Mijn Restaurant’, een nieuwe variant op het succesformat ‘Mijn Restaurant’. Deze keer moeten deelnemers twee wedstrijdfasen doorlopen. Eerst moeten de deelnemende hobbykoks zich voor topkok Sergio Herman bewijzen in hun eigen keuken. In de tweede fase krijgen de beste deelnemers hun eigen restaurant op “een niet-alledaagse locatie”.

Samen met de Nederlandse omroep RTL importeert VTM ook de Britse wedstrijd ‘Lego Masters’, waarin acht duo’s het tegen elkaar opnemen bij het bouwen van indrukwekkende creaties met de beroemde Lego-blokjes.

Reality

Voor de liefhebbers van reality-tv tot slot brengt VTM onder meer een programma over de MUG-dienst van het ziekenhuis ZNA Stuivenberg. En in ‘Axel gaat binnen’ verblijft Axel Daeseleire vijf dagen en nachten in verschillende instellingen, zoals een brandwondencentrum, een centrum voor mensen met een verstandelijke handicap of een forensisch psychiatrisch centrum.

VTM zendt ook een nieuwe aflevering uit in de reeks ‘Helden van hier’ over de Antwerpse brandweer. Die gaat helemaal over de explosie op de Paardenmarkt, die op 15 januari 2018 aan twee mensen het leven kostte. De zender kreeg nu pas groen licht van het parket en de betrokkenen om de aflevering uit te zenden.

Door jvh