Wegverzakking aan Vierarmentunnel: hele dag hinder op Brusselse ring verwacht

Foto: Vlaams Verkeerscentrum

Tervuren -

Aan de Vierarmentunnel in Tervuren is woensdagochtend omstreeks 5.30 uur een wegverzakking ontstaan. Het rechterrijvak is er afgesloten, waardoor het verkeer op de Brusselse binnenring in de richting van Waterloo moeizaam verloopt. Verwacht wordt dat de hinder de hele dag zal aanhouden.

Omstreeks 7.15 uur moesten automobilisten in de richting van Waterloo al 20 minuten aanschuiven, en vermoedelijk zullen die files in de ochtendspits nog aangroeien. Volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum reikt de file nog niet tot het knooppunt van Sint-Stevens-Woluwe. Als dat in de loop van de ochtendspits toch nog zou gebeuren, zal de hinder zich ook uitbreiden naar de E40, vooral dan voor het verkeer vanuit Leuven.

De wegverzakking werd woensdagochtend omstreeks 3 uur vastgesteld tijdens onderhoudswerken aan de riolering, het is nog onduidelijk wat de precieze oorzaak is. De herstelling kan pas woensdagnacht worden uitgevoerd, omdat de tunnel daarvoor volledig moet worden afgesloten. De rechterrijstrook blijft daardoor de hele dag afgesloten. Daarom wordt ook gevreesd voor grote problemen in de avondspits. Donderdagochtend zouden de problemen opgelost moeten zijn.

 

 

 

 

 

 

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent